Νέα

Σεμινάριο Στοματικής Υγιεινής

Την Παρασκευή, 09/12/2022, τα Εκπαιδευτήρια «Πολύτροπη Αρμονία», σε συνεργασία με τον Επιστημονικό Όμιλο Αποφοίτων Πολύτροπης Αρμονίας και τους οδοντιάτρους και φοιτητές της Οδοντιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργάνωσαν ενημέρωση στους/στις μαθητές/τριες του Λυκείου, σχετικά με την πρόληψη των νόσων της στοματικής κοιλότητας και τη σημασία της διατήρησης της υγείας του στόματος για τη γενική υγεία του ανθρώπου.

Κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης ομιλίας αναδείχθηκαν οι παθήσεις του στόματος που μαστίζουν συνηθέστερα τον άνθρωπο στη σύγχρονη εποχή, αλλά και πώς η καθημερινή στοματική υγιεινή και η σωστή διατροφή συμβάλλουν στην πρόληψη των καταστάσεων αυτών. Επιπλέον, ακολούθησε και πρακτική επίδειξη στοματικής υγιεινής κατά ομάδες, σε όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες του σχολείου μας.

Σκοπός της δράσης ήταν να εμφυσήσει στα παιδιά την αρχή της πρόληψης, την «αξία» της διατήρησης της υγείας του στόματος καθώς και να αποτελέσει εφαλτήριο για την καθιέρωση μίας νέας συνήθειας στην καθημερινότητά τους.

Ευχαριστούμε θερμά τους αποφοίτους του σχολείου μας και οδοντιάτρους, Μάρκο Αμαργιανιτάκη και Ευγενία Γρηγοριάδη για το χρόνο τους και τις εμπνευσμένες παρουσιάσεις τους. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας και για το Γυμνάσιο του σχολείου μας!

Μοιραστείτε την Ανακοίνωση: