Ιστορία

Η Πολύτροπη Αρμονία είναι το δημιούργημα µίας οµάδας ανθρώπων που έχει σταθερή παρουσία στα εκπαιδευτικά δρώμενα της Δυτικής Αθήνας, εδώ και 32 έτη.

Τα ιδρυτικά µέλη του σχολείου υπήρξαν στελέχη του Φροντιστηρίου «Πολύτροπο» που λειτουργούσε από το 1989 στην περιοχή του Αιγάλεω και στη συνέχεια στον Κορυδαλλό και στο Χαϊδάρι.

Η µακρά εκπαιδευτική πείρα και η αποτελεσµατικότητα των εκπαιδευτικών επιλογών αντιπροσωπεύεται από ένα μακρύ κατάλογο μαθητών που πέτυχαν στους μορφωτικούς τους στόχους και αποτελούν ήδη ένα δυναμικό επιστημονικό δυναμικό στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αποδείχτηκε, δηλαδή, ότι ένα φροντιστήριο µπορεί να είναι χώρος παιδείας και να συντελέσει αποφασιστικά στη µορφωτική επιτυχία των μαθητών.

Από την αρχή της λειτουργίας του Πολύτροπου, στόχος ήταν να αξιοποιηθεί η εκπαιδευτική πείρα του εκπαιδευτικού δυναμικού σε έναν χώρο που λειτουργεί σφαιρικότερα καθορίζοντας τα παιδιά ήδη από την Α’ Γυμνασίου.

Η Πολύτροπη Αρμονία εγκαινιάστηκε, λοιπόν, το εκπαιδευτικό έτος 2005-2006 στο Δάσος Χαϊδαρίου. Ένα σχολείο ανθρώπινης κλίμακας που δε στηρίζεται στον εύκολο εντυπωσιασµό ή στην εξυπηρέτηση του «φαίνεσθαι», αλλά στην κατάθεση ψυχής των μαθητών, των καθηγητών, αλλά και όλων των μελών του σχολείου.