Νέα

Πέμπτο Φεστιβάλ για μαθητές Δημοτικού: Απάνθισμα Φυσικών Επιστημών

Η ομάδα πειραματιστών STEM.inists της Πολύτροπης Αρμονίας, ξαναχτύπησε! Αυτή τη φορά το κοινό μας ήταν, μάλλον το πιο δύσκολο και απαιτητικό που μπορεί να υπάρξει: μαθητές Δημοτικού Σχολείου. Έτσι, η ομάδα STEM.inists παρουσίασε τα πειράματά της στο 5ο Φεστιβάλ για μαθητές Δημοτικού με θέμα «Απάνθισμα Φυσικών Επιστημών» που διοργανώθηκε στο Σεράφειο συγκρότημα του Δήμου Αθηναίων, το Σάββατο 2 Απριλίου 2022, υπό τη διοργάνωση της ΕΕΦ.

Με την ανησυχία και την όρεξη για μάθηση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους, με τα μπλοκάκια τους στο χέρι, οι μαθητές/τριες των Δημοτικών σημείωναν ό,τι τους έκανε εντύπωση και ρωτούσαν με τόσο ενδιαφέρον σαν να ήθελαν να τα μάθουν όλα, εδώ και τώρα! Ενημερωμένα πλήρως από το διαδίκτυο, ήξεραν σχεδόν όλα τα πειράματα που τους παρουσίαζαν οι μαθητές του σχολείου μας, αλλά τώρα είχαν τη μοναδική ευκαιρία να τα δουν από κοντά, να τα αγγίξουν να...τα ζήσουν! Μετά από αυτή την εμπειρία, οι μικροί μαθητές του Δημοτικού που συμμετείχαν στην εκδήλωση κατάλαβαν ότι «η μάθηση είναι διασκέδαση όταν βασίζεται στην εξερεύνηση» (όπως αναφέρει και το τραγούδι από την ταινία «Ψάχνοντας το Νέμο»).

Συγχαρητήρια στους μαθητές, αλλά και τους υπεύθυνους καθηγητές της Πολύτροπης Αρμονίας που προετοιμάστηκαν, διάβασαν, πακετάρισαν, κουβάλησαν, παρουσίασαν ως έμπειρο επιστήμονες όλα τα πειράματα. Εύγε στις Δασκάλες και τους Δασκάλους που παρακίνησαν και συνόδευσαν τους μικρούς μαθητές στην εκδήλωση. Θερμές ευχαριστίες, στην Ένωση Ελλήνων Φυσικών για τη διοργάνωση και στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων για την φιλοξενία!

Μοιραστείτε την Ανακοίνωση: