Εκδηλώσεις

Ομιλίες Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στις αρχές του εκπαιδευτικού έτους, ο σύλλογος των αποφοίτων του σχολείου μας (Ε.Ο.Α.Π.Α.) οργανώνει ομιλίες τύπου Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΣΕΠ) για τους μαθητές/τριες του σχολείου μας. Οι μαθητές/τριες παρακολουθούν κάθε χρόνο με ενδιαφέρον τις συγκεκριμένες ομιλίες, καθώς λαμβάνουν πληροφορίες, λύνουν τυχόν απορίες και εκφράζουν προβληματισμούς σχετικά με τις σχολές και τα επαγγέλματα που σκοπεύουν να ακολουθήσουν. Εμπνέονται από τα βιώματα και την επιτυχημένη πορεία των αποφοίτων-ομιλητών και τελικά -έχοντας σωστά κριτήρια- επιλέγουν την καταλληλότερη κατεύθυνση, με βάση τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους.

Φέτος, οι ομιλίες ξεκίνησαν από την Παρασκευή, 8/10/2021 και θα διεξάγονται διαδικτυακά, κάθε Παρασκευή, μέχρι και τις 5/11. Συνολικά, θα πραγματοποιηθούν πέντε συναντήσεις με θεματικές ενότητες τις:

  • σχολές Σπουδών Υγείας
  • Θετικές σχολές (Μαθηματικό - Φυσικό - Χημικό)
  • σχολές Οικονομικών και Πληροφορικής
  • Πολυτεχνικές σχολές
  • σχολές Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Για ακόμη μια χρονιά, οι απόφοιτοι του σχολείου μας μάς συγκινούν με την προθυμία τους να συνδράμουν τους νυν μαθητές/τριες στο δύσκολο και αγωνιώδες έργο της επιλογής σχολής και μετέπειτα επαγγελματικής σταδιοδρομίας και τους θαυμάζουμε για την πνευματική τους εξέλιξη και την επιστημονική τους αρτιότητα.

Μοιραστείτε την Εκδήλωση: