Εκδηλώσεις

Ημερίδα για τη Νεοελληνική Γλώσσα στο Λύκειο

Το γλωσσικό μάθημα -ιδίως στο Λύκειο- προκαλεί έντονες συζητήσεις, αναζητήσεις, κριτικές και αντιπαραθέσεις κυρίως την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων.

Απασχολεί, όμως, και προβληματίζει πολλούς και πολλές εμπλεκόμενους/ες εκπαιδευτικούς στην καθημερινότητά τους.

Στην προσπάθεια να συζητούνται έγκαιρα τα προβλήματα και οι αγωνίες όλων, η Επιστημονική Ένωση και το περιοδικό ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ σε συνεργασία με τα εκπαιδευτήρια ΠΟΛΥΤΡΟΠΗ ΑΡΜΟΝΙΑ διοργανώνουν το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 09:30-14:00:

Ημερίδα για τη ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, στο αμφιθέατρο του ΓΕΛ ΠΟΛΥΤΡΟΠΗ ΑΡΜΟΝΙΑ (Σωκράτους 65, Χαϊδάρι) με θέμα «Τα προγράμματα σπουδών και η πραγματικότητα»

Η ημερίδα θα έχει δύο μέρη.

Στο Α μέρος θα εισηγηθούν Πανεπιστημιακοί και εκπρόσωποι του ΙΕΠ σχετικά με τη φιλοσοφία και τα χρονοδιαγράμματα εφαρμογής των νέων ΠΣ για τη Γλώσσα και τη Λογοτεχνία.

Στο Β μέρος, Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και μάχιμοι/ες εκπαιδευτικοί θα διερευνήσουν τα προβλήματα του μαθήματος και θα αποτιμήσουν την όποια επίδραση ασκούν τα ΠΣ στη σχολική πραγματικότητα.

Τέλος, θα ακολουθήσει συζήτηση.

Αν είστε καθηγητής/τρια φιλολογικών μαθημάτων και ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στην ημερίδα, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή κάνοντας κλικ εδώ. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Αναλυτικό πρόγραμμα συμμετεχόντων/ουσών θα ανακοινωθεί σύντομα.

Ημερίδα Νεοελληνικής Γλώσσας

Μοιραστείτε την Εκδήλωση: