Νέα

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Αυτή την Τρίτη (1/12) στις 18:00 διοργανώθηκε στο σχολείο μας ηλεκτρονική ενημερωτική ημερίδα (μέσω της πλατφόρμας Zoom) με εισηγήτρια την κ. Μαρία Γρουτζίδου, Αξιωματικό της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, στα πλαίσια της γενικότερης πρωτοβουλίας CyberKid.

Το CyberKid αποτελεί μια πρωτοβουλία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και αποσκοπεί στην ασφαλή εξοικείωση του κοινού με τις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα με το internet.

Την (πιο επίκαιρη από ποτέ λόγω της πανδημίας) ημερίδα παρακολούθησαν οι μαθητές του Γυμνασίου, με σκοπό να ενημερωθούν για τις απειλές που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και να γνωρίσουν τρόπους πρόληψης των κινδύνων. Θα ακολουθήσει ανάλογη ημερίδα και για τους μαθητές του Λυκείου!

Οι νέες τεχνολογίες έχουν πλέον καταστεί πολύτιμο εργαλείο εκπαίδευσης και εργασίας, ειδικά στις συνθήκες που όλοι μας ζούμε τον τελευταίο χρόνο. Συνεπώς, αποτελεί χρέος μας να μυήσουμε τους μαθητές μας στο να τις χρησιμοποιούν πιο αποτελεσματικά και με τη μέγιστη ασφάλεια. Ευχαριστούμε από καρδιάς τόσο την εισηγήτρια για την άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία της όσο και όλους τους συμμετέχοντες.

Όσο είμαστε ενημερωμένοι για τους κινδύνους του Διαδικτύου, παραμένουμε ασφαλείς!

Μοιραστείτε την Ανακοίνωση: