Νέα

Διάκριση του σχολείου μας στο 2ο group του διαγωνισμού “RoboMarathon” της WRO Hellas

Διάκριση του σχολείου μας στο 2ο group του διαγωνισμού “RoboMarathon” της WRO Hellas

O διαγωνισμός “RoboMarathon” της WRO Hellas αποτελεί ένα διαδικτυακό μαραθώνιο διαγωνισμό ρομπoτικής, ο οποίος διοργανώνεται από το Δεκέμβριο του 2020 μέχρι το Μάρτιο του 2021. Οι μαθητές χωρίζονται σε 2 ηλικιακές ομάδες. Το 2ο group περιλαμβάνει μαθητές 13-16 ετών (Β’ Γυμνασίου – Α΄ Λυκείου).

Συγχαρητήρια στους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου του σχολείου μας και στον καθηγητή/προπονητή τους για τα έως τώρα επιτεύγματά τους στο απαιτητικό 2ο group (5η θέση μεταξύ των 55 ομάδων)!

Η ρομποτική αποτελεί ένα ισχυρό εκπαιδευτικό εργαλείο για την εισαγωγή των μαθητών στη μεθοδολογία STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics).  Σήμερα, ο αριθμός των kit ρομποτικής που έχουν αναπτυχθεί από εταιρίες και εκπαιδευτικούς οργανισμούς για την κατασκευή και τον προγραμματισμό ρομποτικών μηχανών που κινούνται και αλληλεπιδρούν με το φυσικό περιβάλλον είναι πολύ μεγάλος. Παράλληλα με τα kit ρομποτικής, έχει αναπτυχθεί και ένας σημαντικός αριθμός από εικονικά περιβάλλοντα προσομοίωσης. Ένα τέτοιο εικονικό περιβάλλον προσομοίωσης ρομποτικής είναι και το λογισμικό TRIK Studio, το οποίο έχει αναπτυχθεί από το Πανεπιστήμιο Innopolis στη Ρωσία, με τη βοήθεια του οποίου υλοποιείται ο διαγωνισμός “RoboMarathon”.

Το θέμα του 2ου group φέρει τον τίτλο «Τα ποτάμια ενώνουν την Ευρώπη». Μέσα από αυτή τη δοκιμασία, οι συμμετέχοντες προγραμματίζουν ρομπότ που διασχίζουν με μεγάλη ταχύτητα τους πλωτούς δρόμους της Ευρώπης (σε περιβάλλον TRIK Studio).

Ευχόμαστε καλή συνέχεια στους μαθητές μας και να επιδεικνύουν πάντοτε τον ίδιο ζήλο σε ό,τι καταπιάνονται!

Μοιραστείτε την Ανακοίνωση: