Νέα

Διάκριση των μαθητών μας στο 1º Διαδικτυακό Μαθηματικό Μαθητικό Φεστιβάλ

Την Πέμπτη, 8/4/2021 πραγματοποιήθηκε το 1º Διαδικτυακό Μαθηματικό Μαθητικό Φεστιβάλ, στα πλαίσια του οποίου διοργανώθηκε ένας Διαγωνισμός Μαθηματικών Γρίφων, με τη συμμετοχή 20,049 μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από ολόκληρη την Ελλάδα.

Όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν απόλαυσαν το Φεστιβάλ, στο οποίο μίλησαν ο κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο κ. Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, καθηγητής του ΜΙΤ, ο κ. Άρης Μαυρομάτης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και ο κ. Αθανάσιος Φωκάς, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Cambridge. Μέσα από το φεστιβάλ, οι μαθητές μας γνώρισαν καλύτερα το "μαγικό" κόσμο των Μαθηματικών και ελπίζουμε πως γοητεύτηκαν από τη δημιουργικότητα και τις δεξιότητες που απαιτεί η ενασχόληση με τα Μαθηματικά και ειδικά με τους Μαθηματικούς Γρίφους.

Από τους 20,049 μαθητές που έλαβαν μέρος, 54 μαθητές του σχολείου μας διακρίθηκαν και έλαβαν το αριστείο διάκρισης από τη διοργανώτρια αρχή. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους κι ελπίζουμε σε μία ακόμη πιο λαμπρή συνέχεια της (μαθηματικής) σταδιοδρομίας τους.

Διακριθέντες στο Διαγωνισμό Μαθηματικών Γρίφων

Μοιραστείτε την Ανακοίνωση: